Yayın Tarihi: 10.09.2024 11:36

Değerli Öğrenciler;

 

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Ders Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi'ne göre Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerinin daha önce Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi de dâhil olmak üzere herhangi bir yükseköğretim kurumundan alarak başarılı oldukları derslerin muafiyet ve yarıyıl/yıl intibak işlemleri Öğrenci Bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır. 2024-2025 güz yarıyılı için başvurular 2 Ekim 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.

 

Ders muafiyetinde, ders/derslerin içerik, kredi ve saat yönünden en az % 75 benzerlik göstermesi gerekir. Başvuru esnasında sistem kredi ve saat kontrolü yapmaktadır.

ÖİDB-KLV-0041 Ders Muafiyeti Talepleri Başvuru Kılavuzu'na göre başvuru yapabilirsiniz.

 

Önemli:  Sisteme kaydettiğiniz dersleri üniversitemizdeki dersler ile mutlaka eşleştirmeniz gerekmektedir. Eşleştirme yapılmayan dersler değerlendirilmeyecektir.

 

Önemli: Muafiyet talebinde bulunmak için yeni kayıt olmak şartı kaldırılmıştır.

 

Muafiyet talep edilecek tüm dersler için başvurular (önceki yükseköğretim kurumları önlisans veya lisans diploma programlarında başarılı olunan dersler) şu şekilde yapılır: 

a) Öğrenci daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan alarak başarılı olduğu dersler için her dönem akademik takvimde ilan edilen süreler içerisinde muafiyet talebinde bulunabilir. 

b) Öğrencilerin başvurusunda önceden başarılı oldukları derslerden hangilerinden muaf olmak istediklerini açıkça belirtmeleri gerekir. Başvurusunda belirtilen dersler haricindeki dersler için muafiyet işlemi yapılmaz. 

c) Öğrenci muafiyet başvurusu ekine daha önce öğrenim görülen yükseköğretim kurumuna ait transkript, ders içerikleri ve not dönüşüm tablosunun eklenmesi gerekir. 

ç) Muaf olunmak istenen ders farklı bir dilde alınmış ise onaylı Türkçe ya da İngilizce ders içeriğinin de başvurusuna eklenmesi gerekmektedir. 

d) Öğrenci Üniversitemizden hiç almadığı derslerden muafiyet başvurusunda bulunabilir.

 

Sistem ile ilgili sorun yaşayan öğrencilerimiz 0246 214 6180-6176 numaralı telefonları arayarak veya oidb@isparta.edu.tr adresine e-posta yollayarak sorunlarını iletebilirler.

 

ISUBÜ ÖİDB