Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04
Akademik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası kurumlardan ödül alan Meslek Yüksekokulumuz akademisyenlerine Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 
 
TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında özgün tematik konular içeren Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri Programın Ödül Komitesi tarafından değerlendirilerek sonuçlar açıklandı.Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde Öğretim Görevlisi Dr. Hatice OĞUZ ÖZGÜR, “Risk Toplumu Bağlamında Kuşaklararası Boyutta Şiddetin Değişen Yüzü: Dijital Şiddet” isimli doktora tezi ile üçüncü olarak TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Ödüller sahiplerine 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST’te tevdi edildi.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Evde Hasta Bakımı Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi DENİZ DOĞAN'ın “Bariatrik Cerrahi Geçiren Hastalarda E-Mobil Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerinin Öz Bakım Gücü, Beden İmajı ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi” başlıklı doktora çalışması, 22-25 Eylül tarihlerinde gerçekletirilen ve ana teması “Hemşirelikte Değişimi Yönetmek: Yeni Dünya, Yeni Zorluklar, Yeni Yollar” olarak belirlenen 7. Uluslararası 18. Ulusal Hemşirelik Kongresinde sözel sunum alanında 1.'lik ödülü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi DENİZ DOĞAN'ın "Bireylerin Tıbbi ve Aromatik Bitki Kullanımı ve Görüșleri" başlıklı çalışması Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen  ve "tıp", "diş hekimliği", "veteriner hekimlik", "eczacılık", "hemşirelik", "ebelik", "çok disiplinli sağlık bilimleri", "sağlıkla ilgili çok disiplinli bilimler" ile "sağlık bilimleri ve hizmetleri “ne ilişkin diğer tüm çalışmalara, çeşitli eğitimlere ve bağımsız panellerin yer aldığı 1. Uluslararası/4. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresinde (INHSC2022) sözel sunum kategorisinde 2.’lik ödülü alma başarısı göstermiştir.
 
EuroJAZZ Vakfı tarafından Polonya'nın Varşova şehrinde dördüncüsü düzenlenen ve her yıl farklı bir tema ile tasarımcılara çağrıda bulunan "We Want Jazz" uluslararası afiş yarışmasının bu yılki teması "Jazz Not War" oldu. Organizasyona 90 ülkeden, 1212 tasarım ile büyük bir katılım gerçekleşti. Seçilen ilk 138 tasarım, Polonya'nın Gliwice şehrinde düzenlenen "18. Jazz w Ruinach 2022" Caz Festivali'nde sergilendi. Öğr. Gör. Ömer Can Sorgunalp, bu seçkiye girebilen tek Türk tasarımcı olarak ülkemizi temsil etmeyi başardı. Caz Festivali'nin ardından ilk üç tasarımcının seçilmesi amacıyla 138 tasarım arasından, 43 tasarım seçilerek finalistler belirlendi. Final elemeleri arından ilk üç, jüri özel seçkisi ve onur seçkileri duyuruldu. Çalışmam onur seçkisi içerisinde yer aldı. 43 finalistin çalışmaları, 10 Eylül 2022 tarihinde Varşova'da düzenlenen Saska Kępa Kültür Festivali'nde sergilendi.
 
Bu başarıların ve ödüllerin Üniversitemiz için bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, hocalarımıza bundan sonraki çalışmalarında daha büyük başarılar elde etmeleri temennisinde bulundu.