Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisi (UMBD), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluborlu Meslek Yüksekokulu tarafından, mühendisliğin tüm disiplinlerindeki çalışmaları yayınlayan ve teşvik eden uluslararası hakemli bir dergi olarak yayın hayatına başladı.

Dergi hakkında görüştüğümüz Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Müdürü Semih Doğrukol, derginin açık kaynak yayın politikasını benimseyen UMBD, yılda 2 kez (Aralık, Haziran) yayınlanmak üzere planlandığını söyledi. Dergiye, makaleleri sadece TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan Dergipark çevrimiçi (online) sistemi yoluyla kabul edilmekte olduğunu ifade eden Doğrukol, yazarların Dergipark sistemi üzerinden yayın sürecini takip edebildiklerini, derginin değerlendirme sürecinin, hakemlere bağlı olarak her bir makale için en fazla 2 ay süreceğini belirtti. Derginin, yıl içerisindeki periyodik yayınlanma sayısını değiştirmeden talebe bağlı ek olarak özel sayı/sayılar yayınlayabileceğine değinen Doğrukol, dergiye gönderilen makalelerin Türkçe veya İngilizce olarak kabul edileceğini, dergide makale işleme ücreti veya herhangi bir gönderme ücretinin olmadığını sözlerine ekledi. Biz de Üniversitemizin yayına başlayan ilk dergisinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Dergiye Erişim için ;