Yüksekokulumuz bünyesinde faaliyet gösteren Uluborlu MYO Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen İslamköy, Atabey ve Eğirdir sosyal ve kültürel gezi etkinliği Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burhan DUMAN ve Öğr. Gör. Osman CEYLAN’ın önderliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İslamköy’de gül toplama ile başlandı. Öğrenciler Serkan UZUNAY beyin bahçesinde gül toplamanın nasıl gerçekleştiğini uygulamalı olarak tecrübe ettiler. Gül toplama sonrasında İslamköy Gülbirlik gülyağı fabrikası gezilerek gülün serüveni yetkili kişilerce öğrencilerimize anlatıldı. Daha sonra öğrenciler, bölgede faaliyet gösteren ve kadın girişimciler tarafından işletilen İslamköy Hanimeli Kooperatifi’nde kahvaltı organizasyonuna katıldılar. Öğrenciler kahvaltı sonrasında önce İslamköy’de bulunan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne ve Atabey ilçesinde bulunan Ertokuş Medresesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde Eğirdir’de devam eden sosyal ve kültürel gezi de burada yer alan tarihi Dündarbey Medresesi ve Hızırbey Camii’ne ziyaret gerçekleştirildi. Eğirdir Belediyesi rehberi Mustafa Çetinkaya  tarafından bu tarihi yerler ile Eğirdir tarihi hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Eğirdir’deki gezi etkinliği öğle yemeği ve akabinde tekne gezisi ile seyir tepesi ziyareti ve son olarak akşam yemeği ile son buldu. Etkinliğimizi destekleyen Üniversitemiz Sağlık Kütür Spor Daire Başkanlığına, Eğirdir Belediyesine, Eğirdir MYO  Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK’e ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.