Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Uluborlu Meslek Yüksek Okulu Topluluğu adına Akademik danışman ve proje koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Burhan DUMAN tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı 2016 – II. Çağrı dönemine, Yenilikçi Fikirler kategorisinde Üç Boyutlu Dijital Oyun projesi ile başvuru yapılmıştır. Yapılan başvurunun kabul edilmesi üzerine topluluk tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminden esinlenerek ismi verilen Geçmişin İzleri: İhanet adında üç boyutlu dijital oyun tasarlanacaktır. Proje ile 15 Temmuz hain darbe girişimi ve geçmiş yüzyılımızdaki ihanet ve darbeleri, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı gibi tarihi olaylarımızı gençlerimize kurgusal bir dijital oyun ile yaşıyormuşçasına hissederek etkileşimli ve kalıcı öğretmek amaçlanmaktadır. Projenin hedef kitlesi 11-25 yaş arası gençlerdir.

 

Projeden ile Yakın Türk Tarihindeki olayların doğru, güvenilir ve tarafsız biçimde öğrenilmiş olunması; Tarih hissiyatının ve Tarih bilincinin oluşmuş veya gelişmiş olması; Tarihteki milli mücadelelerin, birlik-beraberliklerin unutulmamasının sağlanması; Tarih öğrenimine olan ilgi ve merakın artırılmış ya da uyandırılmış olması gibi faydalar beklenmektedir.

    

Proje Öğr. Gör. Dr. Burhan DUMAN’ ın koordinatörlüğünde Bilgisayar Teknolojisi ve diğer programlardaki Topluluk üyesi öğrenciler tarafından, Okul Yönetici ve Öğretim Elemanlarının katkıları ile gerçekleştirilecektir. Proje 12 ayda tamamlanacaktır.