Uluborlu Meslek Yüksekokulu, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde 1995 yılında kurulmuştur.Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu' nun 30.01.2003 tarih ve 161 sayılı kararı ve Yükseköğretim Genel Kurulu' nun 09.05.2003 tarihli toplantısında uygun görülmesi sonucunda Uluborlu Meslek Yüksekokulu' nun adı, hayırsever Uluborlu' lu işadamı Sayın Ahmet Nedim KARASOY'un Yüksekokulumuza katkılarından dolayı "Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu" olarak değiştirilmiştir.
18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7141 Numaralı Kanun” ile şehrimizde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurulmuş olup, yüksekokulumuz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesine dahil edilmiştir.
Kurulduğunda Bilgisayar Programcılığı ve Harita Kadastro olmak üzere yalnızca 2 program ve 77 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan yüksekokulumuz,
2017 yılında faaliyette olan 7 bölümde ki 14 programda kayıtlı 2300 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Programlarda ki derslerin gerektirdiği tüm laboratuar ve araç gereç imkanlarına sahip olan Meslek Yüksekokulumuzda konusunda deneyimli kadrolu 29 öğretim elemanı mevcut olup, halen Uluborlu da 2 ayrı kampüste ki binalarında;
30 Sınıf
1 Anfi
10 Tam Teşekküllü laboratuar
1 Konferans salonu
2 Çalışma Salonu
1 Kondüsyon Merkezi / Spor Salonu
1 Kütüphane
1 Kafeterya
1 Yemekhane bulunmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuz, öğrencilerine en iyi imkanları sunabilmek adına konusunda lider olan özel ve devlet kurumları ile işbirliği protokolleri imzalayarak piyasa şartlarına hazır mezunlar vermektedir.
Ayrıca Meslek Yüksekokulumuzdan sonra fakültelere geçiş yaparak, Lisans tamamlamak isteyen öğrencilerimiz için sadece DGS sınavına yönelik olarak kurslar açılmakta ve bu kurslara devam eden öğrencilerimiz ülkemizin çeşitli üniversitelerinde lisans tamamlama imkanına sahip olabilmektedir.
Selahattin Karasoy Kimdir?
Mehmet Hulusi KARASOY (Doğum: 1925, Vefat: 2002) Uluborlu'nun ilk zeytin tüccarlarından olup "Zeytinci Selahattin Amca" ismiyle bilinirdi. Mehmet Adnan KARASOY ve Ahmet Nedim KARASOY isimli iki oğlu bulunmaktadır.
Sayın Ahmet Nedim KARASOY, vefat eden babasının anısına Yüksekokulumuzun 20 derslikli eğitim bloğunu 2002 yılında yaptırmış ve Yüksekokulumuzun kullanımına tahsis etmiştir. Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu 30.01.2003 tarih ve 161 sayılı kararı ile Yüksekokulumuz isminin "Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu" olarak değiştirilmesini Yükseköğretim Genel kuruluna teklif etmiştir. Yükseköğretim Genel Kurulunun 09.05.2003 tarihli toplantısında teklif uygun görülmüş ve Uluborlu Meslek Yüksekokulu' nun adı, hayırsever Uluborlu' lu işadamı Sayın Ahmet Nedim KARASOY'un Yüksekokulumuza katkıları ve rahmetli babasının anısına "Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu" olarak değiştirilmiştir.
Sayın Ahmet Nedim KARASOY'a Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yükseköğrenime yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı "Toplumsal Katkı Ödülü" verilmiştir. Ödül töreninde konuşan KARASOY "Uluborlu'nun bir evladı olarak, Yüksekokulumuzun ve Uluborlu'nun bana ihtiyacı olduğu her zaman maddi ve manevi bütün desteklerimle hazırım" diyerek nasıl bir Eğitim Gönüllüsü ve hayırsever olduğunu bir kez daha göstermiş ve günümüze kadar gerek Üniversitemize eğitim – öğretim araçları, gerekse Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Hastanesine medikal cihazlar bağışlayarak sosyal sorumluluk alanında örnek teşkil eden bir değer olmaktadır.
Sayın Ahmet Nedim KARASOY, 24 Mart 1956 tarihinde Uluborlu'da dünyaya gelmiştir. Ahmet Bey, ilköğrenimini Uluborlu İsmet Paşa İlkokulu ve Uluborlu Ortaokulunda tamamladıktan sonra Akşehir Erkek Öğretmen Okulu'nu bitirmiştir. İlk öğretmenlik görevini Kars'ın Aralık ilçesi Çamurluk Köyü'nde yapmıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanan Ahmet Nedim KARASOY, İstanbul'da hem öğretmenlik hem de öğrencilik hayatını beraber yaşamıştır. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra da öğretmenliğe devam eden Ahmet bey, 14 yıl boyunca bu hizmetini sürdürmüştür. Ticareti çok sevdiği için ticarete atılan Ahmet Nedim KARASOY, şu anda oğlunun adını verdiği "Hakan Madencilik ve Elektrik Üretim A.Ş." sahibidir.